top of page

Presentació de les novetats locals a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus


Reus Digital

Reus Digital

El passat dia 13, com cada any, l'equip de la Biblioteca Central de Reus capitanejat per la sempre afable i eficaç Cristina Garreta va donar a conèixer dins les seves magnífiques instal·lacions les novetats editorials que tenen alguna relació amb la nostra ciutat.

És una excel·lent ocasió per projectar la pròpia obra i per prendre contacte amb els altres autors o simplement curiosos que enguany, un cop més, es van apropar al singular edifici. Enguany l'acte es va haver de fer a l'interior de la nau principal, per l'amenaça de pluja si bé la tradicional fotografia de grup, on cada autor o autors posa amb el seu llibre, es va poder efectuar al jardí.

Jo participava enguany amb dos llibres, el "Dibuixant Reus"amb la Teresa Llorach, que acaba de llançar la segona edició, i "Tavanne, les històries marginals". Ambdós apareixen al catàleg que edita la biblioteca al costat de més de 130 obres de tota mena, que es deuen a autors reusencs o de la comarca, o tenen alguna participació de persones reusenques o motius que tenen a veure amb la ciutat.

L'acte sempre compta amb algun atractiu especial, que aquesta vegada va anar a càrrec del grup de Carles Bigorra, que van fer una atractiva improvisació sobre el sempre actual tema del bloqueig de l'autor.

També vam comptar amb la presència del degà de les nostres lletres, l'home que dóna nom a la Biblioteca amb tot mereixement, Xavier Amorós, que veu editat enguany el volum 5è de la seva obra completa, a més de veure el treball que Antoni Nomen ha publicat sota el títol "Xavier Amorós o el temps recuperat".

Una vetllada molt productiva, com sempre. Tanmateix, no deixo de pensar, repassant el catàleg i veient que poques obres de les que conté han estat editades a la nostra ciutat, com seria de més copiosa encara la collita si comptéssim amb alguna o algunes editorials com ara n'hi ha tantes pel nostre territori. Una mancança que, per a una ciutat que com la nostra té justa fama d'emprenedora en el terreny cultural, no deixa de ser sorprenent, i particularment sagnant.

Posts Destacados
Posts Recientes
Búsqueda por etiquetas
Síguenos
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page