top of page

El vestit negre fet veu i cos


Ahir dia 14 de juny vam posar en escena "El vestit negre", un projecte molt singular de llibre digital que hem tirat endavant la Lena Paüls -la promotora i alma mater del producte- i un servidor, i que es pot contemplar a la xarxa.

Però els protagonistes -les protagonistes- de la presentació, que vam fer al Centre de la Imatge del Mas Iglesias, van ser les autores de la performance en què va transcórrer la lectura de textos triats dels que componen els llibres, encapçalades per la iniciativa de la incombustible Carme Andrade -auxiliada per la Mònica de Dalmau, l'altra meitat de Les Bugaderes- i seguida per la gràcia, talent i bellesa de la Txell Blay, l'Antònia Farré, la Isabel Fornos, la Laia Domingo i la Nuri Mariné, un repòquer irresistible.

Paral·lelament, dues pantalles reproduïen les imatges del llibre en el booktrailer magnífic que va fer la Lena.

La Lena i jo vam quedar reduïts al paper d'introductora i acomiadador de l'acte. A mi em va tocar el capítol d'agraïments, que volia repetir per realçar la tasca de totes les que van posar-hi ahir el seu talent i dedicació a un acte tan lluït: Repeteixo: la Txell Blay i la Laia Domingo, que ens van encisar descabdellant el fil del vestit negre, l'Antònia Farré i la Isabel Fornos, que van posar les seves exquisides veus als textos triats d'entre els que componen el llibre, la Nuri Mariné que va pintar sobre la pell de les ballarines... i no repeteixo perquè ahir em vaig oblidar lamentablement d'elles: la Carme Andrade, que va posar idees, l'impuls de la seva creativitat inesgotable i també va estar atenta als elements tècnics, des del tocadiscos vintage -gràcies, Isabel Sentís- a qualsevol mínim detall, ajudada per la seva companya de "bugades" Mònica de Dalmau.Gràcies, Montse, per facilitar un vestit màgic; gràcies un altre cop, Isabel Fornos, per dur el material d'amplificació de la veu i Antònia, per carregar els maniquins -cadàvers exquisits- que van lluir els vestits negres que van facilitar altres persones més; gràcies, Biel, per tan magnífic pròleg; gràcies Reserva de la Tierra i Jaume pel vi i les avellanes de la nostra terra; gràcies, Aleida i la resta de fotògrafs que immortalitzaran l'esdeveniment; moltíssimes gràcies, Anna Figueras i Josep Torrents per acollir-nos tan meravellosament a un espai tan meravellós.I gràcies, com no, Lena, per dirigir, inspirar i també aportar uns punts de llibre que són un joiell.

Foto: Elena Giménez

I moltes gràcies a tots i cadascun i cadascuna dels 38 autors i autores, per deixar-vos embolicar en aquesta troca. Com ja us vaig dir als presents ahir, ja us tenim fitxadets. Vigileu que aviat no us tornem a embolicar amb un nou fil.

La premsa d'avui s'ha fet eco de l'esdeveniment, que entrava al programa de la festa major que avui, dijous de Corpus, ja materialment es posa en marxa.

Notícia al Diari de Tarragona

Foto: Isabel Martínez

Posts Destacados
Posts Recientes
Búsqueda por etiquetas
Síguenos
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page