top of page

L'estenedor de poemes


El Safareig Poètic ha vingut a culminar una idea una mica boja que vaig tenir ara fa més d'un any, a finals del del 2014. Una mica boja només, ja que venia de l'impuls de les jams poètiques organitzades per Pep Solà i Mònica de Dalmau dins de l'Any Vinyoli.

La idea era consolidar una trobada estable de jams de poesia a Reus. I després del temps, sembla ser que ho està, i que a més ha tingut una repercussió i un eco molt més enllà del que jo mateix havia somiat.

La prova és el resultat d'una altra idea que vaig tenir ara fa un any justet, que era ampliar la jam tradicional d'un dijous de cada mes a un dissabte a un local més gran, el coquetó Teatre Bravium que tan actiu i inquiet és gràcies a la seva impagable directiva, comandada ara per Ferran Figuerola, que ha succeït el gran i recordat Jaume Amenós. Bé, la idea no solament es va materialitzar el passat dia 16 d'abril, sinó que també la realització la va superar amb escreix. D'una simple jam ampliada va passar a ser un gran espectacle on vam integrar poesia amb música i dansa. Ho dec a la col·laboració entusiasta i generosa dels grans artistes locals Fito Luri -amb el grup que forma amb l'incansable amic Pep Macaya, la incombustible Dolors Quintana i la gran promesa Marta Garcia-, Miquel Vilella, que va venir acompanyat del poeta André Ferreira, Magda Borrull, la gran coreògrafa, i el Cor Mestral.

I sobretot li dec al suport, col·laboració, empenta i ànim infatigable de Carme Andrade, tot una font inesgotable d'idees creatives, a la presència sempre serena de les altres dues carmes, Masip i Simó, a l'Antònia Farré, la veu feta somriure, al Pep Macaya, una ànima inquieta on n'hi hagi, i a molts altres que hi van ser quan calia i van aportar el seu talent sense demanar res a canvi.

I li devem a Òmnium Cultural, amb el seu president Emili Argilaga, a Vermut Miró, i evidentment a la gent de Bravium Teatre i el seu equip tècnic. I, com no, al Portal de Catalunya, i a la Sol i l'Àlfred, els nostres amfitrions a la casa de cada dia, on vam gestar aquesta idea boja i on continuem trobant-nos.

Hem pogut reflectir l'acte en un enregistrament complet, gràcies a la bona mà de l'amic Pere Líndez.

Posts Destacados
Posts Recientes
Búsqueda por etiquetas
Síguenos
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page